Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Polo 2002

etu 12 (75%)
sivu 16 (89%)
kaikkiaan 28 (82%)
jalankulkija 6 (17%)

Volkswagenin sallittiin testauttavan Polo uudelleen säärien suojan parantamiseksi tehtyjen muutosten jälkeen. Nämä muutokset ovat voimassa uusissa Poloissa. Matkustamon rakenne säilyi vakaana etutörmäyksessä. Myös sivutörmäyssuoja oli hyvä. Valmistajan kustannuksella tehdyssä pylvästestissä tuloksia käytettiin myös lisävarusteisia päätä suojaavia sivuturvatyynyjä. Lasten turvaistuinten antamassa suojassa oli puutteita ja jalankulkijoiden suoja oli heikko.

Etutörmäys

Matkustajan etuturvatyyny on Polossa vakiovaruste. Matkustajan rintakehän kuormitus oli kuljettajaa pienempi, molemmat olivat tämän kokoluokan autolle hyväksyttäviä tuloksia. Parannettu jalkatuki vähensi vasempaan sääreen kohdistunutta rasitusta. Kuljettajan polvia on pyritty suojaamaan, mutta suoja ei täytä EuroNCAP-kriteereitä. Tämä on Polon kokoluokan autoille vaikea vaatimus täytettäväksi. Takaistuimen keskipaikalla on lantioturvavyö, jonka antama suoja on merkittävästi kolmipistevyötä heikompi.

Sivutörmäys

Ei pistemenetyksiä sivutörmäystestissä. VW:n kustannuksella tehdyssä pylvästestissä oli mukana lisävarusteinen päätä suojaava sivuturvatyyny, joka osoittautui hyvin toimivaksi. Koska kyseessä ei ole vakiovaruste, näitä pisteitä ei oteta huomioon kokonaistuloksessa.

Lasten turvaistuin

Kaavio B-pilarissa ja irrotettava tekstitarra tuulilasissa eivät sisältäneet mainintaa hengen- ja loukkaantumisvaarasta asennettaessa turvaistuin selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle. Molemmilla testinukeilla käytettiin samoja. Kasvot menosuuntaan asennettuja turvaistuimia. Lasten päät olivat suojassa etu- mutta eivät sivutörmäyksessä. Vartaloiden kuormituslukemat olivat hyviä, paitsi puolitoistavuotiaan niskan kuormitus.

Törmäys jalankulkijaan

Kokonaistulos jäi heikoksi. Suurikokoinen tuulilasi suojasi jonkin verran aikuisten päähän kohdistuneissa iskuissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2002
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Polo
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä