Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Passat 2014

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (85 %)
lasten suoja 43 pistettä (87 %)
jalankulkijan suoja 24 pistettä (66 %)
turvavarusteet 10 pistettä (76 %)

Volkswagen Passat sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen Passatin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot edessä ja takana sekä sivuturvatyynyt edessä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja kaikilla paikoilla voimanrajoittimet sekä turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on iSize-Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille. Volkswagenin antamaan dataan perustuen Euro NCAP uskoo, että nyt testatun viisiovisen mallin turvallisuustaso koskee myös farmarimallista Passat Variantia.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa ja kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Volkswagen todisti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan polvilleen, jotka saattavat osua kojelautaan kolaritilanteissa.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan ja Passat sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä ja vatsan alue saivat riittävän suojan ja lantio sekä pää hyvän suojan. Etu- ja takaistuimet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Passatiin on saatavilla lisävarusteena automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Front Assist), joka estää loukkaantumisia, kuten piiskaniskuvammoja, tai vähentää niitä taajamanopeuksilla. Koska järjestelmä on lisävaruste, sen toimintaa ei huomioitu arvioinnissa.

Lapsimatkustajien suoja

Passat sai täydet pisteet selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneelle 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olleen, 3-vuotiasta simuloivan nuken pää ei liikkunut liikaa, mutta niskaan ja rintakehään kohdistui hieman liian kovia voimia. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois päältä, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käytön tällä paikalla. Kuljettaja saa yksiselitteisen tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Kaikki turvaistuimet, joita varten auton kiinnikkeet on suunniteltu, saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja kaikissa testatuissa kohdissa. Konepellin etureunan lantiolle antama suoja oli paikoin hyvä ja paikoin huono. Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja puolestaan vaihteli hyvän ja riittävän välillä. Suoja oli huono vain tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kaistavahti on lisävaruste. Sen asennusmäärien ei kuitenkaan odoteta ylittävän Euro NCAP:n asettamia vaatimuksia, joten sitä ei huomioitu arvioinnissa.

Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on lisävaruste, ja sen odotetaan olevan useimmissa myydyissä Passateissa. Järjestelmä huomioitiin arvostelussa, ja se vastasi Euro NCAP:n järjestelmälle asettamia vaatimuksia. Myös lisävarusteena oleva hätäjarrutusjärjestelmä (Front Assist) on otettu huomioon arvostelussa. Sen toiminta testattiin maantienopeuksilla, ja järjestelmän arvosana oli hyvä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Passat
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  66%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  76%
  100%