Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Passat 2010

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (91 %)
lasten suoja 38 pistettä (77 %)
jalankulkijatörmäys 19 pistettä (54 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Volkswagen Passat sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen Passatin etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Varusteluun kuuluvat lisäksi kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt.

Passatista on tullut uudistettu malli vuonna 2010. Rakenteellisesti ja sisätiloiltaan uusi auto on identtinen vuonna 2005 testatun auton kanssa, joten etu- ja sivutörmäystestin sekä pylvästestin tulokset ovat muuttumattomia. Jalankulkijatörmäystesti suoritettiin uudestaan, koska keulan muotoilu on hieman erilainen ja Euro NCAPin testimetodit ovat muuttuneet vuodesta 2005. Lisäksi tehtiin piiskaheilahdustesti vuoden 2010 testitulosten selvittämiseksi.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ohjauspylväs kuitenkin aiheutti loukkaantumisriskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville matkustajille, joten polvien ja reisien saama suoja arvioitiin riittäväksi. Sivutörmäystestissä auto sai täydet pisteet antamalla hyvän suojan kaikille kehonosille. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä pään ja lantion saama suoja oli hyvä, kun taas rintakehän ja vatsan alueen suoja oli riittävä. Etuistuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista etutörmäyksessä. Testinuken mitatut kiihtyvyyslukemat osoittivat kohtuullista suojaa rintakehälle ja hyvää suojaa päälle. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisen tälle paikalle. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Aurinkolippaan oli kiinnitetty selkeä varoitus selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttämisestä ilman että turvatyyny kytketään ensin pois käytöstä.

Jalankulkijatörmäys

Jalankulkijatörmäystesti uudistettiin, sillä Euro NCAPin testimetodit ovat muuttuneet vuodesta 2005, jolloin auto on testattu. Puskuri antoi valtaosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Konepeiton etureuna antoi puolestaan huonon suojan, eikä se saanut yhtään pistettä. Konepeiton antama suoja oli valtaosin hyvä lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa. Aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa suoja oli heikko.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste kaikissa Passat-malleissa. Turvavyömuistutin on vakiovaruste kuljettajan ja etumatkustajan istuimilla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Passat
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  54%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%