Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Passat 2005

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 17 (47%)
lasten suoja 38 (78%)

Passat sai viiden tähteä uusitun pylväskokeen jälkeen, kun Volkswagen oli muuttanut turvaverhoja ja katon vuorauksia. Passatin kori osoittautui hyvin vahvaksi. Muodonmuutoksia etutörmäyksessä ei juuri tullut, ja ohjaamo tarjosi hyvän suojan aikuismatkustajille. Turvajärjestelmiin kuuluvat kaksivaiheiset etuturvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Etuistuimissa on turvavyömuistutin. Passatin lapsiturvallisuus vaihtelee: vanhempaan lapseen kohdistui etutörmäyksessä suuri kuormitus. Jalankulkijan suoja arvostettiin kohtalaisen hyväksi ja 17 pisteen arvoiseksi.

Etutörmäys

Korin muodonmuutokset olivat minimaalisia. Kaksivaiheiset etuturvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet eliminoivat matkustajien nytkähdystä eteenpäin törmäyshetkellä. Yhdessä vahvan korirakenteen kanssa matkustajien rintakehään ja jalkoihin kohdistuva rasitus jäi siten pieneksi. Osuma ohjauspylvääseen aiheuttaa kuitenkin kuljettajan jalkojen loukkaantumisriskin. Jalkatilan muodonmuutokset tai sisäänpainaumat olivat vähäisiä, ja polkimien liike törmäystilanteessa oli hallittua.

Sivutörmäys

Erittäin hyvä suoja sivutörmäyksessä pitää sisällään istuimiin asennetut ylävartaloa suojaavat sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvaverhot. Yhdessä vahvan korirakenteen kanssa matkustajien suoja on hyvä. Passat sai täydet pisteet sekä sivutörmäys- että pylvästestissä.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä manuaalisesti toiminnasta hansikaslokeroon sijoitetusta kytkimestä. Kytkimen sijainnista kerrotaan kytkimen viereen liimatulla tarralla. Turvatyynyn tila on nähtävissä valaistusta varoitustekstistä keskikonsolissa. Nelikielinen irrottamaton teksti, joka varoittaa lasten turvaistuimen asentamisesta etuistuimelle selkä menosuuntaan, löytyy etumatkustajan aurinkolipan molemmilta puolilta. Kolmivuotiaan istuin oli VW-merkillä myytävä Britax Römer Duo Plus, ja se oli asennettu kasvot menosuuntaan. Istuin oli asennettu ISOFIX-järjestelmän kiinnityspisteisiin. Etutörmäyksessä vanhemman lapsen rintakehään kohdistui suuri kuormitus. Nuoremman lapsen istuin oli selkä menosuuntaan asennettu Volkswagenin merkillä myytävä Britax Römer Baby Safe Plus, joka oli kiinnitetty ISOFIXilla ja jalkatuella. Se tarjosi hyvän suojan molemmissa testeissä.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton jalankulkijoille tarjoama suoja oli kohtuullisen hyvä, mistä tuloksena 17 pistettä. Puskuri täytti testin vaatimukset, ja konepeiton yläosassa oli jonkin verran pehmusteita suojaamassa lapsen pään iskeytymiskohtaa. Aikuisen päänalueen törmäyskohdassa suoja oli hieman vähäisempi. Konepeiton etureuna ja puskurit eivät tarjonneet kuitenkaan minkäänlaista jalankulkijasuojaa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2005
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Passat
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä