Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Jetta 2011

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 42 pistettä (86 %)
jalankulkijatörmäys 20 pistettä (56 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Volkswagen Jetta sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen Jettan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Volkswagen pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Takaistuinten turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet ovat lisävarusteita, eikä niitä ollut testiautossa. Jetta sai täydet pisteet sivutörmäyksessä antamastaan suojasta. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja arvioitiin vähäiseksi. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Jetta sai täydet pisteet 3- ja 1,5-vuotiasta lasta simuloivien nukkejen saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän hyvää tietoa turvatyynyn tilasta. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille ja sai täydet pisteet kaikissa testatuissa kohdissa. Konepeiton etureuna suojasi puolestaan vain vähän tai heikosti. Lapsen pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa konepeitto antoi valtaosin hyvän suojan. Sen sijaan aikuisen pään iskeytymiskohdissa suoja oli enimmäkseen huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on lisävarusteena Bulgariassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Muissa Euroopan maissa se on vakiona. Autojen, joissa se on vakiovarusteena, oletetaan myyvän yli Euro NCAPin vuoden 2011 vähimmäisvaatimuksen 95 %. Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kuljettajalle ja etumatkustajalle. Jettaan ei ole saatavilla kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Jetta
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  56%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%