Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Golf Cabriolet 2011

aikuismatkustajien suoja 35 pistettä (96 %)
lasten suoja 42 pistettä (86 %)
jalankulkijatörmäys 19 pistettä (53 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Volkswagen Golf Cabriolet sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen Golf Cabrioletin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Volkswagen pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Golf Cabriolet sai täydet pisteet sivutörmäyksessä antamastaan suojasta. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Golf Cabriolet sai täydet pisteet 3- ja 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän hyvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ei saanut pisteitä. Aurinkosuojaan pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri ja konepeiton etureuna antoivat enimmäkseen huonon suojan jalankulkijan jaloille. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi valtaosin hyvän suojan ja joissain kohdissa heikon suojan. Aikuisen pään iskeytymiskohdissa suoja oli huono lähes kaikissa kohdissa.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Golf Cabrioletissa ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kuljettajalle ja etumatkustajalle, mutta ei takamatkustajille. Golf Cabrioletiin ei ole saatavilla kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Golf Cabriolet
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  96%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  53%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%