Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Golf 2004

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 33 pistettä
jalankulkijatörmäys 19 (53%)
Lasten suoja 37 (76%)

Golfin kori on erittäin vahva ja se suojaa matkustajat hyvin. Viiden tähden tulos myönnettiin uuden pylvästestin jälkeen. Ensimmäisessä testissä päätä suojaavan sivuturvatyynyn kotelon avautumisessa havaittiin ongelmia. Turvajärjestelmät ja turvatyynyt suojasivat matkustajat hyvin, eivätkä kuljettajan pää ja rintakehä osuneet ohjauspyörään. Sivutörmäystestissä Golf sai erittäin hyvän tuloksen. Lasten turvaistuimet suojasivat melko hyvin, mutta pienemmän lapsen niskan suoja ei yltänyt samalle tasolle kuin useimmissa selkä menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissa. Jalankulkijoiden suoja oli samaa hyvää tasoa kuin VW Touranilla, joka on saanut jalankulkijatestissä eurooppalaisten autojen parhaan tuloksen.

Etutörmäys

Turvajärjestelmään kuuluvat yksivaiheiset etuturvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet. Nämä suojasivat matkustajat hyvin, vaikka kuljettajan rintakehä kuormittui jonkin verran. Kuljettajan polvet vaarantuivat kojelaudan alaisten rakenteiden osumista. Kori osoittautui erittäin vahvaksi ja etutörmäyksessä kynnyksen ja pilarien alueiden sekä jalkatilan muodonmuutokset jäivät vähäisiksi. Kaikilla istuinpaikoilla on kolmipisteturvavyöt.

Sivutörmäys

Erittäin hyvä tulos sivutörmäystestissä. Turvajärjestelmään kuuluvat istuimeen asennetut rintakehää ja lantiota sekä erilliset päätä suojaavat sivuturvatyynyt. Jälkimmäiset suojasivat myös takana matkustavia.

Lasten turvaistuin

Kolmivuotias lapsi matkusti kasvot menosuuntaan asennetussa Britax Römer Duo Plus –turvaistuimessa, joka kiinnitettiin paikoilleen ISOFIX- ja istuinten yläpuolisilla kiinnikkeillä. Pienempi lapsi istui selkä menosuuntaan asennetussa Britax Römer Baby Safe –turvaistuimessa, joka oli kiinnitetty turvavöillä. Molempien lasten päät olivat suojattuja etu- ja sivutörmäystestissä. Etutörmäyksessä molempien rintakehät kuitenkin kuormittuivat hiukan, samoin pienemmän lapsen niska. Käyttöohjeet turvaistuimissa olivat kiinteät ja selkeät. tuulilasissa Matkustajan turvatyynyn aiheuttamasta vaarasta selkä menosuuntaan asennetulle turvaistuimelle muistuttavat kaavio kojelaudan matkustajan puoleisessa päässä ja kolmikielinen varoitus tuulilasissa. Kumpikaan ei sisältänyt mainintaa lapselle aiheutuvasta hengen- ja loukkaantumisvaarasta. Matkustajan etuturvatyyny on kytkettävissä pois päältä hansikaslokerosta löytyvällä kytkimellä, jota käytetään virta-avaimella. Turvatyynyn poiskytkentää varten on tutustuttava auton käsikirjaan.

Törmäys jalankulkijaan

Jalankulkijoiden suoja oli keskitasoa parempi. Konepellin etureuna ja puskuri suojasivat jalankulkijoita hyvin. Lasten ja aikuisten päähän kohdistuvien osumien alueella suoja oli myös hyvä, lukuun ottamatta konepellin sivuja ja lokasuojia.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2004
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Golf
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä