Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Eos 2006

etutörmäys 12 (75%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 31 pistettä
jalankulkijatörmäys 13 (36%)
lasten suoja 40 (82%)

Volkswagen Eos sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta. Lapsiturvallisuudesta autolle annettiin myös neljä tähteä viidestä, ja jalankulkijaturvallisuudesta tulos oli kaksi tähteä neljästä.

Volkswagen Eos oli varustettu muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyillä sekä päätä ja kaulaa suojaavalla sivuturvatyynyllä. Edessä istuvien turvavöissä oli esikiristimet. Voimanrajoittimet löytyivät kaikilta paikoilta. Takaistuimen reunapaikoilla oli Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten. Lisäksi edessä istuvien paikoilta löytyivät turvavyömuistuttimet. Autossa oli myös ABS-jarrut ja elektroninen ajovakaudenhallintajärjestelmä (ESP).

Etutörmäystesti

Etumatkustajan paikalla ollut testinukke sai testissä täydet pisteet.
Auton kojelaudan muotoilu ei ollut turvallisuudeltaan paras mahdollinen, mikä aiheutti loukkaantumisriskin kuljettajalle.

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet sivutörmäystestissä. Pylvästestissä kuljettajan ovi aukesi, ja auto sai vain toisen pisteen kahdesta mahdollisesta. Auton avattavan katon etuosa irtosi tuulilasin etumatkustajan puoleisesta pilarista pylvästestissä. Vaikka tämä osa-alue ei kuulu Euro NCAP:n pisteytettäviin alueisiin, se saattaa kuitenkin osoittautua vaaralliseksi. Volkswagen on ilmoittanut tutkivansa vian syyn.

Lapsiturvallisuus

Auto sai täydet pisteet lapsiturvallisuudesta. Etumatkustajan paikalla oleva turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin selkä menosuuntaan sijoitettava lastenistuin voidaan asentaa paikalle. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei ollut kuitenkaan tarpeeksi selkeää. Etumatkustajan paikalle asennettavan lastenistuimen mahdollisista vaaroista turvatyynyn ollessa kytkettynä oli kerrottu varoitustarroilla. Näitä ei kuitenkaan oltu kiinnitetty pysyvästi. Isofix-kiinnikkeiden sijainti oli epäselvästi merkitty.

Turvavyömuistutin

Volkswagenissa on turvavyömuistuttimet kuljettajan ja etumatkustajan paikoilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri sai testissä arvosanaksi kohtalaisen, mutta konepeiton etuosa jäi testissä pisteittä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2006
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Eos
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä