Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Beetle 2011

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (92 %)
lasten suoja 44 pistettä (90 %)
jalankulkijatörmäys 19 pistettä (53 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Volkswagen Beetle sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen Beetlen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja yhdistetyt pää-rintakehäturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ohjauspylvään uskottiin kuitenkin aiheuttavan loukkaantumisriskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville henkilöille. Sivutörmäystestissä vartalon kaikki osa-alueet saivat riittävän suojan ja Beetle sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta Beetle sai täydet pisteet. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä palkittiin testeissä. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi valtaosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille useimmissa testatuissa kohdissa. Konepeiton etureuna puolestaan antoi huonon suojan kaikissa testatuissa osissa, eikä saanut yhtään pistettä. Lapsen pään todennäköisten iskukohdissa konepeitto antoi hyvän suojan. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja se täyttää Euro NCAPin testivaatimukset. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla Beetleen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Beetle
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  53%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%