Volkswagen Arteon

aikuismatkustajien suoja 36,8 pistettä (96%)
lapsimatkustajien suoja 42,0 pistettä (85%)
jalankulkijan suoja 36,1 pistettä (85%)
turvavarusteet 9,9 pistettä (82%)

VW Arteon sai tulokseksi 5 tähteä

VW Arteonin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takamatkustajien paikoilla
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan lähes kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan. Takamatkustajan rintakehän suoja oli riittävä.

Sivutörmäystestissä Arteon suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka saama suoja oli riittävä.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin ja onnistui estämään kaikki törmäykset taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta simuloiva testinukke sai hyvän tai riittävän suojan kaikkiin vartalonosiin. Kuusivuotiasta simuloivan testinuken rintakehän suoja oli vähäistä, mutta muiden vartalonosien suoja oli joko hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Arteonissa on aktiivinen konepelti, joka nousee järjestelmän tunnistaessa törmäyksen jalankulkijaan ja tekee siten tilaa konepellin ja moottorin kovien osien väliin. Järjestelmä toimi hyvin eri nopeuksilla ja erikokoisiin jalankulkijoihin osuessa. Konepelti suojasi jalankulkijaa hyvin tai riittävästi koko konepellin alueella.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa. Myös jalankulkijan lantion suoja oli hyvä.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot ja toimi testeissä hyvin.

Turvavarusteet

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä onnistui estämään tai ehkäisemään törmäykset kaikissa tapauksissa maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Arteonissa on kuljettajan asettama nopeudenrajoitin sekä aktiivinen kaistavahti joka varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Arteon
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  96%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  82%
  100%