Toyota Yaris

aikuismatkustajien suoja 31,3 pistettä (82%)
lapsimatkustajien suoja 31,2 pistettä (63%)
jalankulkijan suoja 27,0 pistettä (64%)
turvavarusteet 6,9 pistettä (57%)

Toyota Yaris sai tulokseksi 5 tähteä

Toyota Yariksen turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan, mutta kojelaudan rakenteiden katsottiin aiheuttavan riskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville henkilöille. Tästä syystä tämän alueen suoja laskettiin vähäiseksi. Myös kuljettajan rintakehän suoja oli vähäinen.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan suoja oli hyvä tai riittävä. Takamatkustajan lantio luiskahti lantion yli kulkevan turvavyön alitse, ja lantion suoja luokiteltiin huonoksi. Takamatkustajan pään suoja oli lukemien mukaan hyvä, mutta pää liikkui testissä liian eteen ja suoja luokiteltiin vähäiseksi.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan, ja Yaris sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän ja vatsan suoja oli vähäinen.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien sekä takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä, ja onnistui estämään tai ehkäisemään kaikki törmäykset.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä sekä kuusivuotiasta että 10-vuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän tai riittävän suojan.

Sivutörmäystestissä sivuturvatyyny ei peittänyt riittävää aluetta suojatakseen 10-vuotiaan testinuken päätä. Testinuken pää osui turvatyynyn ohi auton verhoiluun ja pään suoja oli vähäinen. Kummankin testinuken muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Selkä menosuuntaan asennettavien ryhmän 0+ yleismallisen turvaistuimen asentaminen ei onnistunut takaistuimen keskipaikalle. Kaikki muut turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli huonoa A-pilareiden alueella.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä. Jalankulkijan lantion saama suoja vaihteli hyvästä heikkoon. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ei tunnista jalankulkijoita.

Turvavarusteet

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä hyvin, ja onnistui estämään tai ehkäisemään useimmat törmäykset. Myös aktiivinen kaistavahti on vakiovarusteena.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Yaris
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  63%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  64%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  57%
  100%