Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Yaris 2011

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (89 %)
lasten suoja 40 pistettä (81 %)
jalankulkijatörmäys 21 pistettä (60 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Toyota Yaris sai tulokseksi 5 tähteä

Toyota Yariksen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho, sivuturvatyynyt ja kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Toyota osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai etutörmäyksessä kuljettajalle antamastaan suojasta täydet pisteet. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä päätä suojaava turvaverho takertui hieman tuulilasin pilarin listaan, joten pään saamasta suojasta vähennettiin pisteitä sekä molemmissa testeissä. Pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan. Etuistuimet ja pääntuet antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista. Sivutörmäyksessä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä huomioitiin arvioinnissa. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri ansaitsi täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepeiton etureuna suojasi valtaosin huonosti. Sekä lapsen että aikuisen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi valtaosin hyvän suojan.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste useimmissa Euroopan maissa, mutta osassa maista se on lisävarusteena. Järjestelmä vastaa Euro NCAPin vuoden 2011 asennusvaatimuksia ja se toimi testivaatimuksien mukaisesti. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla Yarikseen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Yaris
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  89%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  60%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%