Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Verso 2010

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (89 %)
lasten suoja 37 pistettä (75 %)
jalankulkijatörmäys 25 pistettä (69 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Toyota Verso sai tulokseksi 5 tähteä

Toyota Verson varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä ja vartaloa suojaavat sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Etuistuimien turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Verson matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukkejen lukemat osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reisiluut saivat hyvän suojan. Toyota pystyi osoittamaan, että Verso suojaisi erikokoisia ja eri istuma-asennoissa istuvia matkustajia yhtä tehokkaasti. Sivutörmäystestistä Verso sai täydet pisteet, mutta sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan. Myös peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pää liikkui eteenpäin yli suositellun rajan, mikä saattaa aiheuttaa pään osumisen auton rakenteisiin. Sekä 3- että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät kuitenkin hyvin turvaistuimissaan sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän viestin turvatyynyn tilasta ja turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn poiskytkemistä varoitetaan kiinteällä tarralla.

Jalankulkijatörmäys

Verso pärjäsi hyvin jalankulkijaturvallisuudessa. Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepeitto suojasi hyvin sekä aikuisen että lapsen päiden todennäköisissä iskukohdissa. Konepeiton etureuna ei kuitenkaan saanut yhtään pistettä.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien istuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa Verso-malleissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Verso
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  89 %
 • Lasten turvallisuus:

  75 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  69 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  86 %