Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Urban Cruiser 2009

aikuismatkustajien suoja 21/36 (58 %)
lasten suoja 35/49 (71 %)
jalankulkijatörmäys 19/36 (53 %)
turvavarusteet 6/7 (86 %)

Toyota Urban Cruiser sai tulokseksi 3 tähteä

Toyota Urban Cruiserin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho sekä kuljettajan polvien turvatyyny. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet. Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä. Autossa on turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamo säilytti etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Polviturvatyynystä huolimatta kuljettajanuken vasen polvi osui kojelautaan. Kojelaudan rakenteet altistavat sekä kuljettajan että etumatkustajan polvi- ja reisivammoille. Pylvästestissä päätä suojaava turvaverho ei pystynyt suojaamaan päätä kovalta osumalta. Vaikka ainoastaan pään suoja vaarantui, Euro NCAP ei antanut näissä olosuhteissa testistä pisteitä, sillä turvatyynyjen vakaata toimintaa pidetään olennaisena ennakoitaessa oikeissa onnettomuustilanteissa saatua suojaa. Turvatyynyjen vajaa toiminta pylvästestissä johti saman turvatyynyn rankaisuun sivutörmäystestissä. Tulokseen vaikuttivat kuljettajan pään suojan madaltuneet pisteet. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä suoja arvioitiin vähäiseksi.

Lasten suoja

Etutörmäystestissä 3-vuotiasta simuloivan nuken pään heilahdus ei ollut liiallista (1,5-vuotiasta simuloiva nukke istui selkä menosuuntaan asennetussa istuimessa). Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimessa. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Autoissa sarjanumerosta JTKKH16440J012088 eteenpäin on selkeä kytkin ja järjestelmä, joka antaa tietoa turvatyynyn tilasta. Aiemmin valmistetuissa autoissa kytkin ei ole niin selkeästi merkitty, ja ne olisivat saaneet kaksi pistettä vähemmän, mutta tähtien lukumäärä olisi säilynyt ennallaan. Toyota on myös vasta päivittänyt käyttäjän käsikirjaa selventääkseen, että silloin kun takaistuin on säädettävissä, se tulee säätää takimmaiseen asentoonsa lapsimatkustajia kuljetettaessa.

Jalankulkijatörmäys

Konepeiton etuosa ei saanut pisteitä jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta, mutta puskuri tarjosi suurimmalta osaltaan hyvän suojan. Konepeitto tarjosi hyvän suojan joillakin alueilla, joihin aikuisen tai lapsen pää todennäköisesti iskeytyisi, mutta enimmäkseen suoja oli vähäinen tai huono.

Turvavarusteet

Toyota Urban Cruiser on varustettu elektronisella ajonvakautusjärjestelmällä kaikkialla Euroopassa. Autossa on vakiona myös turvavyömuistutin kaikissa istuimissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Urban Cruiser
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  58%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  71%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  53%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%