Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota RAV4 2013

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (89 %)

lasten suoja 41 pistettä (82 %)

jalankulkijatörmäys 24 pistettä (66 %)

turvavarusteet 6 pistettä (66 %)

Toyota RAV4 sai tulokseksi 5 tähteä

Toyota RAV4:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

RAV4 matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan turvatyyny ei kuitenkaan täyttynyt kunnolla, minkä vuoksi testinuken pää osui ohjauspyörään. Testinuken indikoimat vammat eivät kuitenkaan olleet vaarallisia. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet, reidet ja lantio saavat hyvän suojan. Toyota osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet suojaamalla hyvin kaikkia vartalonosia. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä. Etuistuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Vuonna 2013 Euro NCAP käyttää aiempaa paremmin lapsia simuloivia nukkeja ja arvioi lapsiturvallisuutta entistä laajemmalla turvaistuimien soveltuvuutta mittaavalla asteikolla. 3-vuotiasta simuloiva nukke pysyi hyvin paikoillaan etutörmäystestissä kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa. Sivutörmäystestissä molemmat nuket (3- ja 1,5-vuotiasta simuloivat) pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti lapsen pään osumista auton rakenteisiin. Kaikki turvaistuimet, joihin auton kiinnitykset on suunniteltu, voidaan asentaa autoon. ISOFIX-kiinnitykseen pitää kuitenkin kiinnittää erityistä huolellisuutta 0+/1-ryhmän istuimissa. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois, jolloin istuimella voi käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa hyvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä palkittiin testissä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet sen antamasta suojasta jalankulkijan jaloille. Konepellin etureuna antoi kuitenkin huonon suojan lantion seudulle, eikä saanut yhtään pistettä. Konepelti antoi valtaosin kohtuullisen suojan ja paikoin hyvän suojan niissä kohdissa, joihin aikuisen tai lapsen pää todennäköisimmin iskeytyisi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa RAV4-malleissa ja se vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on saatavilla lisävarusteena. Sen asennusmäärät eivät kuitenkaan vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia, joten sitä ei arvioitu

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  RAV4
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  89%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  66%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  66%
  100%