Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota RAV4 2006

etutörmäys 12 (75%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 32 pistettä
jalankulkijatörmäys 21 (58%)
lasten suoja 39 (80%)

Toyota RAV4 sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta. Lapsiturvallisuudesta autolle annettiin myös neljä tähteä viidestä, ja jalankulkijaturvallisuudesta tuli kolme tähteä viidestä.

Toyota RAV4 oli varustettu muiden muassa kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheisilla turvatyynyillä, sivuturvatyynyillä, päätä suojaavilla turvaverhoilla, kuljettajan polviturvatyynyllä, edessä istuvien turvavöiden esikiristimillä ja voimanrajoittimilla. Takaistuimien reunapaikoilla oli Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten, etuistuimien turvavyömuistutin, ABS-jarrut, jarruassistentti, ajonvakautusjärjestelmä sekä elektroninen jarruvoimien jako.

Etutörmäystesti

Ensimmäisen kerran testattaessa etuturvatyynyt laukesivat liian myöhään. Toyotan tehtyä Euro NCAP:n pyytämät muutokset testi uusittiin ja turvatyynyt toimivat toivotulla tavalla. Toyota ei kuitenkaan aio tehdä muutoksia jo myytyjen autojen turvatyynyihin.
Polviturvatyynyistä huolimatta myös kuljettajan polvet joutuivat törmäyksessä kosketuksiin auton rungon kanssa.

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet sekä sivutörmäys- että pylvästestistä.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä. Tästä kerrottiin kuitenkin liian epäselvästi. Takaistuimen reunapaikoilla olevien Isofix-kiinnikkeiden sijainti oli sekin epäselvästi merkitty.

Jalankulkijaturvallisuus

Eniten parannettavaa löytyi konepeiton etureunasta, joka jäi testissä pisteittä. Tästä huolimatta konepeitto ja puskuri suoriutuivat testistä varsin hyvin, mikä kertoo siitä, että jalankulkijaturvallisuuteen on pyritty kiinnittämään huomiota.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2006
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  RAV4
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä