Toyota Prius 2016

aikuismatkustajien suoja 35,0 pistettä (92 %)
lapsimatkustajien suoja 40,3 pistettä (82 %)
jalankulkijan suoja 32,7 pistettä (77 %)
turvavarusteet 10,2 pistettä (85 %)

Toyota Prius sai tulokseksi 5 tähteä

Toyota Priusin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja ja etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Testinuken lukemien perusteella kuljettajan rintakehän suoja arvioitiin vähäiseksi. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja etumatkustajan kaikki vartalonosat saivat rintakehää lukuun ottamatta hyvän suojan. Rintakehän suoja oli riittävä.

Sivutörmäystestissä kaikki kriittiset vartalonosat saivat hyvän suojan ja Prius sai täydet pisteet. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli heikko ja kaikkien muiden vartalonosien suoja hyvä. Etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta.

Priusissa on vakiovarusteena Toyota Safety Sense -turvallisuuspaketti, joka sisältää muun muassa taajamanopeuksilla toimivan automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän. Järjestelmä toimi Euro NCAP:n testeissä hyvin ja sai täydet pisteet.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä Prius suojasi 10-vuotiasta lasta simuloivaa nukkea hyvin. Kuusivuotiasta simuloiva nukke sai rintakehää lukuun ottamatta hyvän suojan kaikille vartalonosilleen. Rintakehään kohdistui kuitenkin hieman liian kovia kiihdytysvoimia. Sivutörmäystestissä molempien nukkejen kaikki kriittiset vartalonosat saivat hyvän suojan ja täydet pisteet.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin istuimelle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava lastenistuin. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai tästä pisteet.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Pään suoja oli huono vain tuulilasin jäykkien pilareiden kohdalla. Puskuri sai jalankulkijan jalkojen suojasta täydet pisteet. Lantion suoja oli pääosin hyvä, mutta ulkoreunoissa paikoin heikko.

Priusin automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa jalankulkijat. Järjestelmä toimi Euro NCAP:n testeissä hyvin. Se esti törmäyksen tai vähensi aiheutuvien törmäyksien vakavuutta useimmissa tapauksissa.

Turvavarusteet

Toyota Safety Sense -turvallisuuspaketti on vakiovaruste. Se sisältää maantienopeuksilla toimivan automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, joka Euro NCAP:n testeissä osoitti toimivansa hyvin. Järjestelmään kuuluu myös kaistavahti, joka varoittaa kuljettajaa kaistalta ajautumisesta. Mukana on myös järjestelmä, joka tunnistaa kameran avulla voimassa olevat nopeusrajoitukset ja ilmoittaa nämä kuljettajalle. Näin kuljettaja voi säätää auton kulkemaan nopeusrajoituksen mukaisesti.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Prius
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  85%
  100%