Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Prius 2009

aikuismatkustajien suoja 32/36 (88 %)
lasten suoja 40/49 (82 %)
jalankulkijatörmäys 24/36 (68 %)
turvavarusteet 6/7 (86 %)

Toyota Prius sai tulokseksi 5 tähteä

Priuksen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho sekä kuljettajan polvia suojaava turvatyyny. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi lastenistuimia varten. Pääntuissa on piiskaheilahdustuet. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikille matkustajille turvavyömuistuttimet.

Aikuismatkustajien suoja

Etutörmäystestissä auton matkustamo säilytti hyvin muotonsa. Prius suojasi hyvin reisiä ja polvia. Toyota pystyi osoittamaan, että Prius antaa yhtäläisen suojan erikokoisille ja eri asennoissa oleville matkustajille. Sivutörmäystestissä Prius sai täydet pisteet. Pylvästestissä rintakehän suoja arvioitiin kuitenkin vähäiseksi. Myös peräänajon piiskaheilahduksessa pääntukien ja istuimien antama suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

Kolmevuotiasta lasta simuloivan nuken pään heilahduksen suoja oli hyvä etutörmäyksessä, kun turvaistuin oli asennettu kasvot menosuuntaan. Sivutörmäyksessä sekä 3- että 1,5-vuotiasta lasta simuloivien nukkejen päät pysyivät hyvin paikoillaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvaistuimen käytöstä ilman turvatyynyn poiskytkemistä varoitetaan selkeästi aurinkolippaan kiinteästi sijoitetuilla ohjeilla.

Jalankulkijatörmäys

Konepeitto antoi hyvän suojan niiltä osin, joihin lapsen pää todennäköisimmin iskeytyy. Aikuisen pään iskukohtien osalta konepeiton suoja arvioitiin hyväksi tai vähäiseksi. Puskuri ja konepeiton etureuna antoivat vähäisen suojan jalankulkijan jaloille.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien matkustajien turvavyömuistuttimet ovat vakiona kaikissa malleissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Prius
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  68%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%