Toyota Hilux (VARUSTEPAKETILLA)

aikuismatkustajien suoja 35,6 pistettä (93 %)
lapsimatkustajien suoja 40,3 pistettä (82 %)
jalankulkijan suoja 35,0 pistettä (83 %)
turvavarusteet 7,6 pistettä (63 %)

Toyota Hilux, turvavarustepaketilla, sai tulokseksi 5 tähteä

Toyota Hiluxin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei

Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Toyota Hiluxille on tehty kaksi arviointia. Toinen perustuu vakiovarusteena oleviin turvavarusteisiin ja toinen lisävarusteena saatavaan turvavarustepakettiin. Tämä arvio sisältää turvavarustepaketin. Auton ostajien tulee huomioida, että halutessaan tässä arvioinnissa olevan turvallisuustason heidän tulee tilata lisävarusteinen turvavarustepaketti.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Kuljettajan etuturvatyyny täyttyi epätäydellisesti, minkä vuoksi pää osui sen läpi ohjauspyörään. Vaikka testinuken lukemat eivät osoittaneet vaarallista osumaa, pisteitä vähennettiin ja suoja arvoitiin riittäväksi. Etumatkustajan kaikkien elintärkeiden vartalonosien suoja oli hyvä.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka suoja oli riittävä. Takamatkustajan rintakehä suoja oli vähäinen.

Hilux sai täydet pisteet sekä sivutörmäystestissä että sitä voimakkaammassa pylvästestissä. Kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat hyvin piiskaniskuvammalta. Lisävarusteena saatava automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tuo piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla, joilla piiskaniskuvammaan johtavat onnettomuudet yleisesti tapahtuvat.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 6-vuotiasta simuloivan testinuken niskaan ja rintakehään kohdistui hidastusvoimia, joiden perusteella niskan suoja arvioitiin vähäiseksi ja rintakehän suoja heikoksi. 10-vuotiasta simuloiva nuken muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi niska, jonka suoja oli riittävä.

Sivutörmäystestissä molempien nukkejen suoja oli hyvä.

Hiluxissa on järjestelmä, joka kytkee etumatkustajan turvatyynyn pois käytöstä automaattisesti, jos tälle paikalle asennetaan esimerkiksi selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin. Järjestelmä vastasi Euro NCAP:n vaatimuksia ja sai pisteet.

Euro NCAP:n testeissä lähes kaikki turvaistuimet sai asennettua kunnolla paikoilleen. Poikkeuksena oli painoryhmän 1 turvaistuin (9–18 kg; 6 kk–4 v.), jonka asentamiseen tulee kiinnittää erityistä huolellisuutta. Toyota ei myöskään suosittele turvaistuimen käyttöä takaistuimen keskipaikalla, vaikka turvaistuimen saa asennettua paikalle kunnolla.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Sen etureunassa ja tuulilasin pilareiden kohdalla suoja oli heikompi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille ja lantiolle oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa.

Jalankulkijat tunnistava automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on lisävaruste. Järjestelmä toimi hyvin ja onnistui estämään törmäyksiä tai vähentämään niiden vaikutusta useissa tapauksissa.

Turvavarusteet

Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla.

Muut tässä osiossa arvioitavat turvavarusteet kuuluvat lisävarusteena saatavaan turvavarustepakettiin. Kaistavahti varoittaa kuljettajaa, jos auto ajautuu kaistalta pois. Nopeusrajoitukset tunnistava järjestelmä toimii kameralla, joka välittää viestin kulloinkin voimassa olevasta nopeusrajoituksesta kuljettajalle. Se myös ilmoittaa erikseen poikkeavat nopeusrajoitukset esimerkiksi huonon ajokelin vallitessa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla ja onnistui estämään kokonaan kolareita joissakin testitapauksissa.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Hilux (VARUSTEPAKETILLA)
 • Autoluokat:

  Pick-upit

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  63%
  100%