Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Corolla

Toyota Corolla sai tulokseksi 5 tähteä

Toyota Corollan turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan turvatyynyssä ei ollut riittävästi painetta estämään nuken pään osumista rattiin. Vaikka testitulokset eivät osoittaneet vaaraa, tästä vähennettiin pisteitä ja suojaus arvioitiin riittäväksi. Testit osoittivat sekä kuljettajan että matkustajan polville ja reisille hyvää suojaa. Toyota osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä tai riittävä sekä kuljettajalle että takamatkustajalle

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti hyvää suojausta piiskaniskuvammoilta. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, osa Toyota Safety Senseä, toimi hyvin taajamanopeuksissa, joissa monet piiskaniskuvammat syntyvät.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä tulokset osoittivat hyvää tai riittävää suojausta sekä 6-vuotiasta että 10-vuotiasta simuloivalle nukelle. Sivutörmäystestissä kaikkien vartalon kriittisten osien suojaus oli hyvä ja ansaitsi täydet pisteet.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä sai pisteet. Kaikki autoon tarkoitetut turvaistuimet saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin tarjoama suoja jalankulkijan päälle oli pääosin hyvä tai riittävä suurimmalla osalla pinnastaan, mutta tuulilasin jäykät pylväät antoivat muutaman huonon tuloksen. Puskuri tarjosi jalankulkijan jaloille hyvän suojan kaikissa testikohdissa. Samoin täydet pisteet tuli lantion suojasta.

Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat ja pyöräilijät sekä muut ajoneuvot. Testeissä järjestelmä toimi hyvin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kohdalla.

Turvavarusteet­­­

Corollassa on turvavyömuistuttimet etu- ja takapenkeillä. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin muihin ajoneuvoihin maantienopeuksilla. Nopeusavustin käyttää kameraa tunnistaakseen nopeusrajoitukset ja tarjoaa kuljettajalle mahdollisuuden asettaa nopeusrajoitin asianmukaisesti. Kaista-avustin auttaa pitämään auton ajoradalla, mutta ei auta estämään vakavampia tilanteita, kuten järjestelmä tekee joissain ajoneuvoissa.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2019
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Corolla
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  95%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  77%
  100%