Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Corolla 2013

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 40 pistettä (82 %)
jalankulkijatörmäys 24 pistettä (67 %)
turvavarusteet 6 pistettä (66 %)

Toyota Corolla sai tulokseksi 5 tähteä

Toyota Corollan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saavat hyvän suojan. Myös erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä Corolla suojasi hyvin koko vartaloa, ja auto sai täydet pisteet. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien saama suoja oli hyvä. Etuistuimet ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja

Corolla sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. 3-vuotiasta simuloivan lapsen pään liike ei ollut liian voimakasta kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa. Sivutörmäystestissä molemmat nuket (3- ja 1,5-vuotiasta simuloivat) pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti lapsen pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa hyvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä palkittiin testissä.

Kokoluokan I turvaistuimien asentaminen Isofix-kiinnikkeisiin vaati erityistä huolellisuutta. Autoon on helppo asentaa kaikki muut turvaistuimet, joihin auton kiinnitykset on suunniteltu. Omistajan käsikirjaan tehdään muutoksia turvaistuimen osalta syyskuusta alkaen, ja arvio perustuu muutetulle tekstille. Itse asennukseen ei tule muutoksia, mutta aiemmat ohjeet eivät ole riittävän selkeitä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet sen antamasta suojasta jalankulkijan jaloille kaikissa testatuissa kohdissa. Konepellin etureuna kuitenkin suojasi jalankulkijan lantiota pääosin huonosti. Konepelti suojasi valtaosin hyvin tai riittävästi jalankulkija todennäköisissä iskeytymiskohdissa.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla Corollaan.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Corolla
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  94 %
 • Lasten turvallisuus:

  82 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  67 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  66 %