Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Corolla 2007

etutörmäys 15 (94%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 23 (64%)
lasten suoja 40 (82%)

Toyota Corolla sai aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta täydet viisi tähteä. Lapsiturvallisuudesta autolle annettiin neljä tähteä viidestä, ja jalankulkijaturvallisuudesta kolme tähteä neljästä.

Toyota Corolla on varustettu muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyillä, sivuturvatyynyllä ja päätä suojaavalla turvaverholla. Kuljettajan paikalla on polviturvatyyny ja edessä istuvien paikoilla turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet sekä turvatyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten. Lisäksi autossa on ABS-jarrut, jarruassistentti ja sähköinen jarruvoimien jako.

Etutörmäystesti

Ohjauspylvään alle sijoitettu polviturvatyyny suojasi kuljettajan polvet ja reisiluut törmäystilanteessa. Toyota osoitti Euro NCAP:lle, että turvatyyny tarjoaa suojaa sekä pitkille että lyhyille kuljettajille, eri istuma-asennoissa.

Sivutörmäystesti

Corolla sai täydet pisteet sivutörmäystestissä. Pylvästestissä auton takaoven lukko antoi hieman periksi ja siirtyi ulompaan lukitusasentoon, mistä auto menetti toisen kahdesta jaettavasta pisteestä.

Lapsiturvallisuus

Auto sai täydet pisteet puolitoistavuotiaan lapsimatkustajan turvasta etu- ja sivutörmäystestissä. Etumatkustajan paikalla oleva turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, jolloin selkä menosuuntaan asetettava lastenistuin voidaan asentaa paikalle. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei ole kuitenkaan tarpeeksi selkeää. Isofix-kiinnikkeet takaistuimen reunapaikoilla on epäselvästi merkitty.

Turvavyömuistutin

Toyotassa on turvavyömuistutin etuistuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Konepeiton osa, johon aikuisen jalankulkijan pää törmäystilanteessa todennäköisesti osuisi, sai arvosanaksi kohtalaisen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Corolla
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä