Toyota C-HR

aikuismatkustajien suoja 36,2 pistettä (95%)
lapsimatkustajien suoja 38,0 pistettä (77%)
jalankulkijan suoja 32,2 pistettä (76%)
turvavarusteet 9,4 pistettä (78%)

Toyota C-HR sai tulokseksi 5 tähteä

Toyota C-HR:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka suoja oli riittävää.

Sivutörmäystestissä ja voimakkaammassa pylvästestissä C-HR tarjosi hyvän suojan kaikille vartalonosille ja sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ”Pre-Collision System” tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla ja sai täydet pisteet.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kuusivuotiasta simuloivan testinuken rintakehän ja 10-vuotiasta simuloivan testinuken niskan saama suoja oli vähäistä, mutta muiden vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille, ja C-HR sai täydet pisteet. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen lukuun ottamatta takaistuimen keskipaikkaa.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa joko hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä. Jalankulkijan lantion suoja vaihteli hyvän ja huonon välillä.

Toyotan automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat ja toimi hyvin testeissä. Järjestelmä esti törmäykset suurimmassa osassa testeistä.

Turvavarusteet

Vakiovarusteena oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä onnistui estämään tai lieventämään törmäykset kaikissa maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Vakiovarusteinen aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta ja ohjaa auton takaisin kaistaviivojen väliin. Lisävarusteena saatava nopeusavustin tunnistaa kulloinkin voimassa olevan nopeusrajoituksen ja ilmoittaa sen kuljettajalle, joka voi asettaa vakiovarusteisen nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  C-HR
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  95%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  76%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  78%
  100%