Toyota Aygo

aikuismatkustajien suoja 28,3 pistettä (74%)
lapsimatkustajien suoja 31,2 pistettä (63%)
jalankulkijan suoja 27,0 pistettä (64%)
turvavarusteet 3 pistettä (25%)

Toyota Aygo sai tulokseksi 3 tähteä

Toyota Aygon turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavöiden voimanrajoittimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan, mutta kojelaudan rakenteiden katsottiin aiheuttavan riskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville henkilöille. Tästä syystä tämän alueen suoja laskettiin vähäiseksi.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä takamatkustajan pään, niskan ja rintakehän suoja oli huono eikä Aygo saanut testistä lainkaan pisteitä takamatkustajan osalta. Kuljettajan suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä ja sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan, ja Aygo sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli vähäinen. Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä sekä kuusivuotiasta että 10-vuotiasta simuloivat testinuket saivat heikon suojan niskaan.

Sivutörmäystestissä 10-vuotiasta simuloivan testinuken rintakehän suoja oli huono. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Sarjanumerosta VIN JTDKGNEC60N317420 eteenpäin valmistetuissa autoissa on uudistetut merkinnät turvaistuinkiinnikkeissä. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin riittävästi tai vähäisesti. Suoja oli huonoa tuulilasin juuressa ja A-pilareiden alueella.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä. Jalankulkijan lantion saama suoja vaihteli hyvästä vähäiseen. Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ei tunnista jalankulkijoita.

Turvavarusteet

Aygoon on saatavilla lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sekä aktiivinen kaistavahti, joita ei ole pisteytetty tässä testissä.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Aygo
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  74%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  63%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  64%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  25%
  100%