Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Avensis 2009

aikuismatkustajien suoja 32/36 (90%)
lasten suoja 42/49 (86%)
jalankulkijatörmäys 19/36 (53%)
turvavarusteet 6/7 (86%)

Toyota Avensis sai tulokseksi viisi tähteä.

Avensiksen varustelu sisältää kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, päätä suojaavan turvaverhon ja kuljettajan polviturvatyynyn. Kaikkien matkustajien turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Kaikille matkustajille on turvavyömuistutin. Autossa on ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Avensiksen matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Etumatkustajien polvien ja reisien suoja arvioitiin hyväksi. Toyota pystyi myös näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille. Avensis sai sivutörmäyksestä täydet pisteet. Pylvästestissä testinukkeen kohdistui epärealistinen rasitus, josta seurasi pisteiden vähennys. Kun tämä yhdistettiin testinuken kylkeen kohdistuvan loukkaantumisriskin kanssa, pylvästestin suoja arvioitiin rintakehän osalta heikoksi. Peräänajon piiskaheilahduksessa matkustajien suoja arvioitiin hyväksi.

Lasten suoja

Kolmevuotiasta lasta simuloivan nuken kohdalla Avensis sai täydet pisteet. 1,5-vuotiaan nuken kohdalla auto sen sijaan menetti pisteitä silloin, kun turvaistuin oli asennettu kasvot menosuuntaan. Kaiken kaikkiaan tulos oli kuitenkin hyvä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ilmoitetaan selvästi. Lisäksi lasten turvallisuuteen vaikuttavat ohjeet turvaistuimen käytön opastuksessa ovat selkeät ja hyvät.

Jalankulkijatörmäys

Avensiksen puskuri suojaa hyvin jalankulkijoiden alaraajoja. Konepeiton suojan osalta tulos oli lapsen pään todennäköisten iskukohtien osalta hyvä. Aikuisen kohdalla tulos oli sen sijaan heikko.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä on vähintään valinnaisvaruste kaikissa Euroopassa myytävissä malleissa, ja sen oletetaan olevan vakiona suurimmassa osassa myytyjä autoja. Kaikkien matkustajien turvavyömuistutin on vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Avensis
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  53%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%