Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Toyota Auris 2013

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (92 %)

lasten suoja 42 pistettä (84 %)

jalankulkijatörmäys 25 pistettä (68 %)

turvavarusteet 6 pistettä (66 %)

Toyota Auris sai tulokseksi 5 tähteä

Toyota Auriksen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saavat hyvän suojan. Toyota osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäyksessä testinuket saivat hyvän suojan kaikille vartalonosilleen. Kuljettajan ovi kuitenkin aukesi testissä. Oven aukeaminen aiheuttaa loukkaantumisriskin takapenkillä matkustaville, mikä aiheutti pistemenetyksiä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien saama suoja oli hyvä. Etuistuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Vuonna 2013 Euro NCAP käyttää aiempaa paremmin lapsia simuloivia nukkeja ja arvioi lapsiturvallisuutta entistä laajemmalla turvaistuimien soveltuvuutta mittaavalla asteikolla. Auris sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. 3-vuotiasta simuloiva nukke pysyi hyvin paikoillaan etutörmäystestissä kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa. Sivutörmäystestissä molemmat nuket (3- ja 1,5-vuotiasta simuloivat) pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti lapsen pään osumista auton rakenteisiin. Autoon on helppo asentaa kaikki turvaistuimet, joihin auton kiinnitykset on suunniteltu. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa hyvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä palkittiin testissä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet sen antamasta suojasta jalankulkijan jaloille. Konepellin etureuna antoi hyvän suojan lantiolle keskellä autoa, mutta huonon suojan reunoissa. Konepelti antoi hyvän suojan joissain jalankulkijan pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa. Tuulilasin pilareiden antama suoja aikuisen päälle oli kuitenkin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa Auris-malleissa ja se vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on saatavilla lisävarusteena. Sen asennusmäärät eivät kuitenkaan vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia, joten sitä ei arvioitu.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Toyota
 • Malli:

  Auris
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  68%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  66%
  100%