Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Suzuki SX4 2013

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (92 %)
Lapsimatkustajien suoja 40 pistettä (80 %)
jalankulkijatörmäys 26 pistettä (72 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Suzuki SX4 sai tulokseksi 5 tähteä

Suzuki SX4:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä muotonsa hyvin. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saavat hyvän suojan. Suzuki osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan sivutörmäystestissä, josta auto sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä ja vatsanseutu saivat riittävän suojan ja pää sekä lantio hyvän suojan. Etuistuimet ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

SX4 sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäyksessä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa hyvän tiedon turvatyynyn tilasta. Lisäksi selkä menosuuntaan asennettavan istuimen käytöstä tällä paikalla ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan pysyvällä ohjeella, joten järjestelmä sai pisteet.

Ohjekirjassa ei mainita, että painoryhmän 1 turvaistuinta asennettaessa etumatkustajan istuimen korkeuden säädön tulee olla yläasennossa. Tästä syystä testi epäonnistui.

2+3-kokoluokan istuimen kiinnitys oli epävakaa takaistuimen keskipaikalla. Muuten turvaistuimet, joita varten auton kiinnikkeet on suunniteltu, voidaan asentaa turvallisesti paikoilleen.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja kaikissa testatuissa kohdissa ja ansaitsi maksimipisteet. Konepellin etureuna puolestaan suojasi huonosti lantion seutua eikä saanut yhtään pistettä. Jalankulkijan pää sai hyvän tai riittävän suojan lähes kaikissa kohdin konepeltiä. Ainoastaan tuulilasipilareiden kohdalla suoja oli huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on SX4:n vakiovaruste ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistutin. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Suzuki
 • Malli:

  SX4
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  72%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%