Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Suzuki Swift 2010

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 40 pistettä (82 %)
jalankulkijatörmäys 22 pistettä (62 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Suzuki Swift sai tulokseksi 5 tähteä

Suzuki Swiftin etuturvavöissä on voimanrajoittimet ja esikiristimet. Auton varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Lisäksi kuljettajalle on polviturvatyyny.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa ja testinukkien lukemat osoittivat niiden polvien ja reisien saaneen hyvän suojan loukkaantumisilta. Suzuki osoitti, että erikokoisten ja eri asennoissa istuvien matkustajien reidet saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä rintakehän suoja oli riittävä, mutta pylvästestissä vain vähäinen. Peräänajon aiheuttamaa piiskaheilahdusta vastaan Swiftin suoja oli hyvä.

Lasten suoja

Etutörmäyksessä sekä 3- että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket saivat hyvän suojan ja ainoastaan joitain pisteiden osia jouduttiin vähentämään kunkin istuinpaikan osalta. Myös sivutörmäyksessä molemmat nuket olivat hyvin suojassa. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan anneta tarpeeksi selvää tietoa. Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit on merkitty selkeästi.

Jalankulkijatörmäys

Konepeiton etureuna ei saanut yhtään pistettä sen jalankulkijan jaloille antamasta suojasta. Puskuri suojasi jalkoja pääosin hyvin. Lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa konepeiton antama suoja oli valtaosin hyvä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC) ja kuljettajan sekä etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa Suzuki Swift -malleissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Suzuki
 • Malli:

  Swift
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  62%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%