Suzuki Jimny

aikuismatkustajien suoja 27,9 pistettä (73%)
lapsimatkustajien suoja 41,4 pistettä (84%)
jalankulkijan suoja 25,1 pistettä (52%)
turvavarusteet 6,5 pistettä (50%)

Suzuki Jimny sai tulokseksi 3 tähteä

Suzuki Jimnyn turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kuljettajan pää osui ohjauspyörään turvatyynyn riittämättömän paineen takia. Kuljettajan pään suoja luokiteltiin vähäiseksi. Matkustamon rakenteet eivät säilyttäneet muotoaan, minkä ansiosta kuljettajan rintakehän suoja laskettiin vähäisestä heikoksi. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan, mutta matkustamon rakenteiden katsottiin aiheuttavan loukkaantumisriskin, ja polvien ja reisien suoja määritettiin vähäiseksi.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä takamatkustajan pään suoja oli heikko ja sekä kuljettajan että takamatkustajan rintakehän suoja oli vähäinen.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli vähäinen. Takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä. Järjestelmä ei kuitenkaan saanut pisteitä, sillä etuistuinten suoja piiskaniskuvammoilta ei ollut riittävän hyvä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä sekä kuusivuotiasta että 10-vuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän suojan lukuun ottamatta niskaa, jonka suoja oli riittävä. Sivutörmäystestissä molemmat nuket saivat hyvän suojan kaikille elintärkeille vartalonosille.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin riittävästi. Suoja oli huonoa A-pilareiden alueella ja konepellin etuosassa.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä, mutta lantion saama suoja oli vaihtelevaa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä tunnisti jalankulkijat päivänvalossa heikosti eikä ole käytössä hämärässä valaistuksessa. Järjestelmä ei myöskään tunnista nopeasti liikkuvia tienkäyttäjiä kuten pyöräilijöitä.

Turvavarusteet

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä riittävän hyvin. Kaistavahti varoittaa kuljettajaa mutta ei ohjaa autoa takaisin kaistalle. Jimnyssä on myös kuljettajan asettama nopeudenrajoitin.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Suzuki
 • Malli:

  Jimny
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  73%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  52%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  50%
  100%