Suzuki Ignis

aikuismatkustajien suoja 30,1 pistettä (79 %)
lapsimatkustajien suoja 38,8 pistettä (79 %)
jalankulkijan suoja 28,3 pistettä (67 %)
turvavarusteet 3 pistettä (25 %)

Suzuki Ignis sai tulokseksi 3 tähteä

Suzuki Igniksen turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja

Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: ei
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuinten reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat saman tasoisen suojan. Kuljettajanuken rintakehän suoja oli heikko ja alaraajojen vähäinen.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan rintakehä ja takamatkustajan rintakehä sekä pää saivat vähäisen suojan.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan ja Ignis ansaitsi täydet pisteet. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja hyvä.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta.

Autoon on saatavilla lisävarusteena automaattinen, taajamanopeuksilla toimiva hätäjarrutusjärjestelmä. Järjestelmää ei ole huomioitu tässä testissä.

Lapsimatkustajien suoja

6-vuotiasta lasta simuloivan nuken rintakehä sai etutörmäystestissä huonon suojan. Myös 10-vuotista lasta simuloivan nuken niskaan kohdistuneet voimat heikensivät suojaa.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin paikalle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin. Kuljettajan saama tieto turvatyynyn tilasta on selkeä, joten järjestelmä sai pisteet.

Kaikki turvaistuimet, joita varten autossa on kiinnikkeet, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin riittävästi tai hyvin. Suoja oli huono ainoastaan tuulilasin jäykkien pilareiden kohdalla. Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Lantion suoja sen sijaan vaihteli hyvästä huonoon.

”Dual Brake Support”-lisävarustepaketti sisältää automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, joka tunnistaa jalankulkijat. Tuloksia ei ole huomioitu tässä arvostelussa.

Turvavarusteet

Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla.

Lisävarusteena saatavassa turvavarustepaketissa on maantienopeuksilla toimivat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sekä kaistavahti. Näiden tuloksia ei ole huomioitu tässä arvostelussa.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Suzuki
 • Malli:

  Ignis
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  25%
  100%