Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Suzuki Celerio 2014

Suzuki Celerio sai tulokseksi 3 tähteä

Suzuki Celerion varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Etuistuimilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Kuljettaja sai kuitenkin vähäisen suojan säärilleen. Sivutörmäystestissä Celerio antoi hyvän suojan kaikille vartalonosille ja sai täydet pisteet.

Päätä suojaava turvaverho on saatavana lisävarusteena. Koska se ei ole vakiovaruste, Celerio ei läpäissyt pylvästestiä ja jäi ilman pisteitä.

Etuistuimet antoivat hyvän suojan ja takaistuimet huonon suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Auto sai täydet pisteet selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneelle 1,5-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta niskan ja rintakehän suoja oli huono ja auto suojasi vähäisesti päähän kohdistuvia jarrutusvoimia vastaan.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Sen sijaan konepellin etureunan antama suoja lantiolle oli huono lähes kauttaaltaan. Konepelti suojasi päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli huono vain tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja etuistuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Celeriossa ei ole kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä, kaistavahtia eikä automaattista hätäjarrutusjärjestelmää.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Suzuki
 • Malli:

  Celerio
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  61 %
 • Lasten turvallisuus:

  74 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  68 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  38 %