Suzuki Baleno (VARUSTEPAKETILLA) 2016

aikuismatkustajien suoja 32,5 pistettä (85 %)
lapsimatkustajien suoja 36,1 pistettä (73 %)
jalankulkijan suoja 27,6 pistettä (65 %)
turvavarusteet 5,3 pistettä (43 %)

Suzuki Baleno sai tulokseksi 4 tähteä

Suzuki Balenon turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja ja etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei

Polviturvatyyny: ei
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimen reunapaikoilla

Suzuki Balenolle on tehty kaksi arviointia: toinen perustuu vakiovarusteena oleviin turvavarusteisiin ja toinen lisävarusteena saatavaan ”Radar Brake Support”-turvavarustepakettiin. Tämä arvio sisältää turvavarustepaketin. Auton ostajien tulee huomioida, että halutessaan tässä arvioinnissa olevan turvallisuustason heidän tulee tilata lisävarusteinen turvavarustepaketti.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan vartalonosat saivat rintakehää lukuun ottamatta hyvän suojan. Rintakehän suoja oli riittävä. Testinuken lukemat osoittivat rintakehän saavan vähäisen suojan. Muiden vartalonosien suoja vaihteli hyvän ja riittävän välillä.

Sivutörmäystestissä testinukke sai hyvän suojan. Pään suojan pisteitä kuitenkin vähennettiin, koska päätä suojaava turvaverho ei täyttynyt kunnolla pylvästestissä (katso ”Lapsimatkustajien suoja”). Pylvästestissä rintakehän suoja oli heikko, ja pään suojan pisteitä vähennettiin, koska päätä suojaava turvaverho täyttyi vain osittain.

Sekä etuistuimet ja pääntuet että takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta. Lisävarusteena saatava ”Radar Brake Support -hätäjarrutusjärjestelmä huomioitiin tässä arvostelussa, ja sen toiminta taajamanopeuksilla arvioitiin riittäväksi.

Lapsimatkustajien suoja

Kuusi- ja 10-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan, eikä eteenpäin suuntautuva liike ollut liiallista. Kymmenvuotiasta simuloivan nuken niskaan kohdistui kuitenkin kovia voimia, ja 6-vuotiasta simuloiva nukke sai vähäisen suojan niskalleen ja rintakehälleen. Sivutörmäystestissä päätä suojaava turvaverho ei täyttynyt riittävästi, minkä vuoksi 10-vuotiasta simuloivan nuken pää osui auton rakenteisiin C-pilarin kohdalla. Osuma aiheutti erittäin voimakkaan hidastusvoiman, ja suoja arvoitiin heikoksi. Myös rintakehän lukemat osoittivat heikkoa suojaa.

Kuusivuotiasta simuloivalla nukella käytössä olleen turvaistuimen sivutuen havaittiin rikkoutuneen testissä. Video paljasti, ettei pää pysynyt hyvin paikoillaan, minkä vuoksi sen riski osua auton rakenteisiin oli suurentunut.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin istuimelle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava lastenistuin. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai tästä pisteet.

Jalankulkijan suoja

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Pään suoja oli huono vain tuulilasin jäykkien pilareiden kohdalla. Lantion saama suoja vaihteli hyvän ja huonon välillä. Balenoon ei ole saatavilla automaattista jalankulkijatunnistuksella varustettua hätäjarrutusjärjestelmää.

Turvavarusteet

Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Lisävarusteena saatava automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi Euro NCAP:n testeissä hyvin. Enimmäisnopeudensäädin on myös lisävaruste, mutta koska se ei kuulu lisävarusteena saatavaan Radar Brake Support -pakettiin, sitä ei huomioitu arvostelussa. Balenoon ei ole saatavilla kaistavahtia.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Suzuki
 • Malli:

  Baleno (VARUSTEPAKETILLA)
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  73%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  65%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  43%
  100%