Subaru XV

aikuismatkustajien suoja 35,8 pistettä (94%)
lapsimatkustajien suoja 44,0 pistettä (89%)
jalankulkijan suoja 35,4 pistettä (84%)
turvavarusteet 8,3 pistettä (68%)

Subaru XV sai tulokseksi 5 tähteä

Subaru XV:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajaan kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan. Takamatkustajan lantio luiskahti törmäyksessä turvavyön alta, mikä johti pistevähennyksiin. Takamatkustajan muiden vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä XV suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli riittävä, mutta muut vartalonosat saivat hyvän suojan.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ’Eyesight’ tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi testeissä hyvin ja onnistui estämään kaikki törmäykset taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta ja kuusivuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän tai riittävän suojan kaikkiin vartalonosiin.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille elintärkeille vartalonosille. Etumatkustajan turvatyyny kytkeytyy pois automaattisesti, kun etumatkustajan paikalle asennetaan selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin. Järjestelmä toimi hyvin ja sai pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä, mutta jalankulkijan lantion suoja oli vaihtelevaa.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä toimi testeissä riittävän hyvin ja esti tai ehkäisi kaikki törmäykset.

Turvavarusteet

Vakiovarusteinen aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta ja ohjaa auton takaisin kaistaviivojen väliin. Vakiovarusteena oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä onnistui estämään tai ehkäisemään kaikki törmäykset maantienopeuksilla tehdyissä testeissä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Subaru
 • Malli:

  XV
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  89%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  68%
  100%