Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Subaru Outback 2014

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (85 %)
lasten suoja 43 pistettä (87 %)
jalankulkijan suoja 25 pistettä (70 %)
turvavarusteet 10 pistettä (73 %)

Subaru Outback sai tulokseksi 5 tähteä

Subaru Outbackin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot edessä ja takana, sivuturvatyynyt edessä ja kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Subaru osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan polvilleen, jotka saattavat osua kojelautaan kolaritilanteissa. Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan ja Outback sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä ja vatsan alue saivat riittävän suojan ja lantio sekä pää hyvän suojan. Etu- ja takaistuimet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Subarun automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä EyeSight toimii taajama- ja maantienopeuksilla. Järjestelmä on lisävaruste, minkä vuoksi sen toimintaa taajamanopeudella ei huomioitu arvioinnissa.

Lapsimatkustajien suoja

Outback sai täydet pisteet selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneelle 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta niskaan ja rintakehään kohdistui hieman liian kovia voimia. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyyny on oletusarvoisesti pois päältä, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen turvallisen käytön tällä paikalla. Turvatyyny kytkeytyy päälle vain, kun riittävän kokoinen matkustaja istuu etumatkustajan istuimella. Järjestelmä vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia ja huomioitiin arvostelussa. Autoon saa asennettua kunnolla turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu.

Jalankulkijan suoja

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja kaikissa testatuissa kohdissa. Konepellin etureuna puolestaan antoi huonon suojan lähes kaikissa kohdissa. Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja vaihteli hyvän ja riittävän välillä. Suoja oli huono vain tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla. Kaistavahti on lisävaruste ja koska sen odotetaan olevan useimmissa myydyissä Outback-malleissa, se oli mukana arvioinnissa. Järjestelmä vastasi Euro NCAP:n vaatimuksia. Lisävarusteena olevan EyeSight-järjestelmän asennusmäärävaatimuksien odotetaan myös ylittyvän, joten sen toiminta testattiin maantienopeuksilla. Järjestelmä sai arvosanan hyvä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Subaru
 • Malli:

  Outback
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  70%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  73%
  100%