Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Subaru Legacy 2009

aikuismatkustajien suoja 29/36 (79 %)
lasten suoja 36/49 (73 %)
jalankulkijatörmäys 21/36 (58 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Subaru Legacy sai tulokseksi 5 tähteä

Legacyn varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten. Pääntuissa on piiskaheilahdustuet. Etumatkustajille on turvavyömuistuttimet, ja autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Legacyn matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin etumatkustajien polville ja reisille, joten näiden osien saama suoja arvioitiin vähäiseksi. Sivutörmäystestistä auto sai täydet pisteet. Pylvästestissä Legacyn antama suoja rintakehälle oli heikko. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

Etutörmäyksessä kolmevuotiasta lasta simuloivan nuken pään heilahdus ei ollut liian voimakas. Sivutörmäyksessä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotista simuloivan nuken päät pysyivät hyvin paikoillaan. Subarun jälleenmyyjät voivat kytkeä etumatkustajan turvatyynyn pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn poiskytkemistä varoitetaan aurinkolippaan kiinteästi sijoitetuilla ohjeilla. Ohje ei kuitenkaan ole saatavana kaikilla Euroopan kielillä.

Jalankulkijatörmäys

Legacyn puskuri suojasi hyvin jalankulkijoiden jalkoja ja konepeitto antoi hyvän suojan sekä aikuisen että lapsen päiden todennäköisten iskukohtien osalta. Konepeiton etureuna arvioitiin suojaukseltaan heikoksi.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä ja kuljettajan sekä etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa malleissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Subaru
 • Malli:

  Legacy
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  73%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  58%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%