Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Subaru Legacy 2002

etutörmäys 10 (63%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 1
kaikkiaan 27 pistettä
jalankulkijatörmäys 5 (14%)

Legacyn vahva kori säilytti rakenteensa etutörmäyksessä. Kuljettajan ovi avautui normaalisti törmäyksen jälkeen ja jalkatilan muoto säilyi muuttumattomana. Kuljettajan rintakehään kohdistui kuitenkin melko suuri kuormitus. Lapsimatkustajien suoja oli erittäin hyvä kolmivuotiaan istuessa ajoneuvokohtaisessa ISOFIX-turvaistuimessa. Autossa ja turvaistuimissa olevat turvaistuinten asennusohjeet saivat testaajilta kiitosta. Sivutörmäyssuoja oli myös erinomainen, jalankulkijoiden suoja sitä vastoin oli heikko.

Etutörmäys

Kori on erittäin vahva ja A-pilari säilyi ehjänä. Myös jalkatila säilytti muotonsa lähes täydellisesti, mutta kojelaudan takaiset kovat rakenteet aiheuttavat todennäköisesti kuljettajan ja etumatkustajan säärten loukkaantumisen. Etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet pienentävät matkustajien loukkaantumisriskiä. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa merkittävästi lantiovyötä paremmin.

Sivutörmäys

Erittäin hyvä suoja sivutörmäyksessä. Vahva kori ja sivuturvatyyny suojaavat kuljettajan hyvin. Päätä suojaava sivuturvatyyny ei ole vakiovaruste, minkä vuoksi Legacy ei saanut sivutörmäyksestä täysiä pisteitä.

Lasten turvaistuin

Kolmevuotiaan Subaru-merkkinen Römer Duo asennettiin kasvot menosuuntaan ja kytkettiin ISOFIX-kiinnikkeillä ja yläpuolisella hihnalla. Puolitoistavuotias istui Subaru-merkkisessä Römer Baby-safe-turvaistuimessa selkä menosuuntaan. Molemmat suojasivat lapset erittäin hyvin sekä etu- että sivutörmäyksessä. Subaru sai myös kiitosta istuimista ja autosta löytyvistä turvaistuinten selkeistä asennusohjeista. Legacyn vakiovarusteisiin kuuluu matkustajan etuturvatyyny, mikä on vaarallista sijoitettaessa turvaistuin selkä menosuuntaan etuistuimelle. Kaaviot kojelaudan päässä ja aurinkolipoissa sekä aurinkolippoihin sijoitetut tekstivaroitukset sisältävät maininnan tästä aiheutuvasta hengen- ja loukkaantumisvaarasta.

Törmäys jalankulkijaan

Legacy suojaa lasten ja jonkin verran aikuisten päähän kohdistuvissa iskuissa, mutta puskuri ja konepellin etureuna olivat ankaria jalankulkijoille.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2002
 • Auton valmistaja:

  Subaru
 • Malli:

  Legacy
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä