Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Subaru Impreza 2009

aikuismatkustajien suoja 30/36 (84%)
lasten suoja 36/49 (73%)
jalankulkijatörmäys 26/36 (72%)
turvavarusteet 4/7 (57%)

Subaru Impreza sai tulokseksi neljä tähteä.

Imprezan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Kuljettajalle on turvavyömuistutin. Autossa on ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Imprezan matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa: A-pilari siirtyi törmäyksessä taaksepäin vain 3 mm. Etumatkustajan polvien ja reisien suoja oli hyvä. Subaru pystyi myös näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille. Pylvästestin tulos on rintakehän suojan kohdalla heikko. Sivutörmäyksessä takaoven kiinnitys ei pitänyt, joten auto menetti pisteitä. Peräänajon piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli kohtalainen.

Lasten suoja

Impreza sai kolmevuotiasta lasta simuloivan nuken kohdalla täydet pisteet. Etumatkustajan turvatyynyä ei voida kytkeä pois, eli istuimella ei pitäisi käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvaistuimen turvallisesta ja oikeasta käytöstä ei kuitenkaan ilmoiteta kaikkien niiden maiden kielillä, joissa auto on myynnissä. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ole merkitty riittävän selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Impreza sai puskurin osalta täydet pisteet. Konepeiton suoja arvioitiin hyväksi niillä kohdin, mihin lapsen pää törmäyksessä todennäköisesti osuisi.

Turvavarusteet

Euro NCAP:n uuden pisteidenlaskutavan myötä Subaru on ottanut ajonvakautusjärjestelmän vakioksi suurimmassa osassa Impreza-mallistoa. Järjestelmä ei ole kuitenkaan vakiovaruste kaikissa autoissa, mikä autonostajien pitäisi tiedostaa. Euro NCAP suosittelee kuluttajia hankkimaan auton, missä on ajonvakautus. Kuljettajan turvavyömuistutin on vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Subaru
 • Malli:

  Impreza
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  84 %
 • Lasten turvallisuus:

  73 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  72 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  57 %