Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Subaru Forester 2012

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (91 %)

lasten suoja 45 pistettä (91 %)

jalankulkijatörmäys 26 pistettä (73 %)

turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Subaru Forester sai tulokseksi 5 tähteä

Foresterin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Subaru osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäinen. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Etutestissä 3-vuotiasta lasta simuloiva nukke pysyi hyvin paikoillaan kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessaan. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä estää tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Foresterin etumatkustajan turvatyyny on kytketty pois päältä oletusarvoisesti, joten istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvatyyny kytkeytyy päälle vain, kun sensorit havaitsevat riittävän kokoisen matkustajan etuistuimella. Järjestelmä vastasi Euro NCAPin vaatimuksia, joten se sai pisteet.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja ja sai täydet pisteet. Konepellin etureuna sen sijaan suojasi huonosti kaikissa testatuissa kohdissa ja jäi ilman pisteitä. Useimmissa lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa konepelti suojasi hyvin vakavaa loukkaantumista vastaan.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet sekä kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin ovat vakiovarusteita ja vastaavat Euro NCAPin vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Subaru
 • Malli:

  Forester
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  73%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%