Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Smart fortwo 2007

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 14 (78%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 1
kaikkiaan 28 pistettä
jalankulkijatörmäys 10 (28%)
lasten suoja ei testattu

Smart fortwo sai neljä tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja kaksi tähteä jalankulkijaturvallisuudesta. Lapsiturvallisuuden osalta testiä ei voitu suorittaa.

Smart fortwon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt sekä turvavöiden voimanrajoittimet ja esikiristimet. Autossa on myös ABS-jarrut, hätäjarrutustehostin ja elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Etutörmäystesti

Matkustamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. Auton kojelaudan rakenteet aiheuttavat kuitenkin loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että matkustajan polville ja reisiluille.

Sivutörmäystesti

Nuken pää osui sivuikkunan yläpuolella olevaan korin vahvikkeiden kumipehmusteeseen suurella nopeudella. Nuken tiedonkeruu tosin näyttää pään suojauksen olevan riittävä. Sivutörmäyssuojan turvatyynyt ovat valinnainen varuste, mutta eivät olleet käytössä testiautossa.

Lapsiturvallisuus

Smart fortwossa ei ole takaistuimia, joten lapsiturvallisuutta ei testattu. Autoon on saatavana valinnaisena varusteena ISOFIX-kiinnikkeet matkustajan istuimeen sekä kytkin, jolla etuturvatyynyn voi kytkeä pois toiminnasta. Turvatyynyn ja selkä menosuuntaan asennettavan lastenistuimen yhdistelmästä varoittavat merkinnät eivät olleet riittävän selkeät.

Turvavyömuistutin

Smart fortwossa on turvavyömuistutin kuljettajan istuimessa.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri sai testissä täydet pisteet jalankulkijoiden jalkojen suojauksesta. Sen sijaan konepeiton etureuna ei saanut lainkaan pisteitä, ja jalankulkijan pään todennäköiset osumakohdat konepeitossa tarjosivat enimmäkseen huonon suojan.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Smart
 • Malli:

  fortwo
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä