Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Smart Forfour 2014

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (78 %)
lasten suoja 38 pistettä (77 %)
jalankulkijan suoja 24 pistettä (65 %)
turvavarusteet 7 pistettä (56 %)

Smart Forfour sai tulokseksi 4 tähteä

Smart Forfourin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaavat turvaverhot. Kaikkien paikkojen turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet ja kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan, mutta kuljettajan rintakehä vähäisen suojan. Smart osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan lukuun ottamatta rintakehää, jonka suoja oli riittävä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai heikon suojan, mutta muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Istuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Forfour sai täydet pisteet selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneelle 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta niskaan kohdistui liian kovia ja rintakehään hieman liian kovia voimia. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu.

Jalankulkijan suoja

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Konepellin etureunan antama suoja puolestaan vaihteli huonon ja hyvän välillä. Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja vaihteli puolestaan vähäisen ja riittävän välillä. Suoja oli huono vain tuulilasin alareunan ja sen pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on lisävaruste ja koska sen odotetaan olevan useimmissa myydyissä Forfour-malleissa, se oli mukana arvioinnissa. Järjestelmä vastasi Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaistavahti on lisävaruste. Järjestelmän ei kuitenkaan odoteta ylittävän Euro NCAP:n asennusmäärävaatimuksia, joten sitä ei huomioitu arvostelussa. Automaattista hätäjarrutusjärjestelmää ei ole saatavilla.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Smart
 • Malli:

  Forfour
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  65%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  56%
  100%