Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Skoda Superb 2015

aikuismatkustajien suoja 32,7 pistettä (86 %)
lapsimatkustajien suoja 42,2 pistettä (86 %)
jalankulkijan suoja 25,7 pistettä (71 %)
turvavarusteet 9,9 pistettä (76 %)

Skoda Superb sai tulokseksi 5 tähteä

Skoda Superbin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: edessä ja takana
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja (takana lisävaruste)
Lantioturvatyyny: ei

Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukketulokset näyttivät, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat saman tasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan rintakehä sai vähäisen suojan. Takamatkustajan niska ja rintakehä saivat vastaavasti riittävän suojan. Muut vartalonosat saivat hyvän suojan.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan, ja Superb sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai riittävän suojan ja muut vartalonosat hyvän suojan. Etuistuimet antoivat peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan hyvän suojan. Sen sijaan takaistuimet suojasivat riittävästi.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on joissain maissa vakiovaruste ja muissa maissa lisävaruste. Se toimi Euro NCAP:n tekemässä taajamanopeustestissä hyvin. Koska järjestelmä ei ole vakiovaruste kaikissa Euroopan maissa, sitä ei huomioitu arvostelussa.

Lapsimatkustajien suoja

Superb sai täydet pisteet selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneelle, 1,5-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneen, 3-vuotiasta simuloivan nuken pää ei liikkunut liikaa. Niskaan kohdistui hieman liian kovia voimia, mutta muuten nukke sai hyvän suojan. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin istuimelle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava lastenistuin. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, joita varten autoon on suunniteltu kiinnikkeet, saa asennettua tarkoituksenmukaisesti.

Jalankulkijan suoja

Puskuri suojasi jalankulkijan jalkoja pääosin hyvin. Superb sai täydet pisteet lantiolle antamastaan suojasta. Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja oli useimmissa mitatuissa kohdissa riittävä. Konepellin reunojen ja tuulilasin pilareiden kohdilla pään suoja vaihteli heikon ja huonon välillä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kaistavahtia ei huomioitu testissä. Se on saatavana lisävarusteena eikä sen odoteta olevan riittävän monessa myydyssä Superbissa. Myöskään säädin, jolla kuljettaja voi asettaa maksiminopeuden, ei ole vakiovaruste kaikissa Euroopan maissa. Sen kuitenkin odotetaan täyttävän Euro NCAP:n asennusmäärävaatimukset. Automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän odotetaan olevan useimmissa myydyissä autoissa, ja sen toiminta maantienopeuksilla arvioitiin hyväksi.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2015
 • Auton valmistaja:

  Skoda
 • Malli:

  Superb
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  71%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  76%
  100%