Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Skoda Superb 2009

aikuismatkustajien suoja 32/36 (90%)
lasten suoja 40/49 (81%)
jalankulkijatörmäys 18/36 (50%)
turvavarusteet 5/7 (71%)

Skoda Superb sai tulokseksi 5 tähteä

Skoda Superbin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Kuljettajan paikalla on lisäksi polviturvatyyny. Autossa on turvavyömuistutin etuistuimilla ja turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet sekä etu- että takaistuimilla. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Auto on varustettu ABS-jarruilla, aktiivisilla pääntuilla, luistonestojärjestelmällä, hätäjarrutehostimella

ja sähköisesti ohjatulla jarruvoimien jaolla.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa ja etumatkustajan polvet sekä reidet olivat hyvin suojattu. Skoda pystyi osoittamaan Euro NCAPille, että erikokoiset ja eri istuma-asennoissa istuvat kuljettajat ja matkustajat ovat yhtä hyvin suojattuja.

Auto sai täydet pisteet sivutörmäystestissä. Peräänajon piiskaheilahdustestissä niskan tuki arvioitiin vähäiseksi.

Lasten suoja

Auto sai täydet pisteet puolitoistavuotiaan lapsimatkustajan suojasta. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Kuljettajalle annettava tieto tuon turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selkeä, eikä turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä muistutettu riittävän selkeästi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Jalankulkijatörmäys

Auton puskuri sai testissä täydet pisteet. Konepeiton osa, johon lapsijalankulkijan pää törmäystilanteessa todennäköisesti osuisi, arvioitiin suojaltaan kohtalaiseksi. Konepeiton etuosa jäi puolestaan pisteittä, ja aikuisen jalankulkijan suoja arvioitiin heikoksi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa Superbin versioissa. Superbissa on turvavyömuistutin kuljettajan ja etumatkustajan paikalla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Skoda
 • Malli:

  Superb
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  50%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%