Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Skoda Superb 2008

etutörmäys 15 (94%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 35 pistettä
jalankulkijatörmäys 18 (50%)
lasten suoja 40 (82%)

Skoda Superb sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Skoda Superbin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Kuljettajan paikalla on lisäksi polviturvatyyny. Autossa on turvavyömuistutin etuistuimilla ja turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet sekä etu- että takaistuimilla. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Auto on varustettu ABS-jarruilla, aktiivisilla pääntuilla, luistonestojärjestelmällä, hätäjarrutehostimella ja sähköisesti ohjatulla jarruvoimien jaolla.

Etutörmäystesti

Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa ja etumatkustajan polvet sekä reidet olivat hyvin suojattu. Skoda pystyi osoittamaan Euro NCAP:lle, että erikokoiset ja eri istuma-asennoissa istuvat kuljettajat ja matkustajat ovat yhtä hyvin suojattuja.

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet sekä sivu- että etutörmäystestissä.

Lapsiturvallisuus

Auto sai täydet pisteet puolitoistavuotiaan lapsimatkustajan suojasta. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Kuljettajalle annettava tieto tuon turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selkeä, eikä turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä muistutettu riittävän selkeästi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Turvavyömuistutin

Superbissa on turvavyömuistutin kuljettajan ja etumatkustajan paikalla.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri sai testissä täydet pisteet. Konepeiton osa, johon lapsijalankulkijan pää törmäystilanteessa todennäköisesti osuisi, arvioitiin suojaltaan kohtalaiseksi. Konepeiton etuosa jäi puolestaan pisteittä, ja aikuisen jalankulkijan suoja arvioitiin heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Skoda
 • Malli:

  Superb
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä