Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Skoda Superb 2003

etutörmäys 9 (56%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 26 pistettä
jalankulkijatörmäys ei pisteitä

Skoda Superb pohjautuu VW Passatiin, joka on jo saanut neljän tähden EuroNCAP-luokituksen. Superb sai saman tuloksen uusintatestin jälkeen. Superb ylsi kyseenalaiseen kunniaan jäädä kautta aikain vasta toisena autona tyystin ilman pisteitä jalankulkijatörmäystestissä. Matkustamon rakenne todettiin epävakaaksi ja kuljettaja oli vaarassa loukkaantua rintakehän osuttua ohjauspyörään ja polvien saatua iskuja kojelaudan takaisista kovista rakenteista. Turvaistuimen asennuksesta etumatkustajan paikalle varoitettiin puutteellisesti.

Etutörmäys

Kuljettajan rintakehä osui ohjauspyörään turvatyynystä huolimatta. Toinen merkittävä ongelma oli korin suuri vaurioituminen törmäyksessä. Turvajärjestelmät kuitenkin suojasivat matkustajat. Etuturvavyöt on varustettu esikiristimillä ja turvapysäyttimillä. Kojelaudan takaiset kovat rakenteet aiheuttivat loukkaantumisvaaran kuljettajan polville ja reisille. Passatiin nähden Superb on turvallisempi takaistuimen keskipaikalla istuvalle. Kolmipistevyön suoja on selvästi kaksipistevyötä parempi.

Sivutörmäys

Ensimmäisen sivutörmäyksen jälkeen Skoda ilmoitti lisäävänsä päätä suojaavan sivuturvatyynyn Superbin vakiovarusteisiin ja EuroNCAP testasi Superbin uudelleen. Päätä suojaava sivuturvatyyny suojasi sekä edessä että takana matkustavien päät. Lisäksi rintakehää suojaava sivuturvatyyny osoittautui hyvin toimivaksi. Oven käsinoja osui kuljettajan kylkiluihin ja mahaan, mutta osuman voimakkuus ei ollut vaarallinen.

Lasten turvaistuin

Turvaistuimen asennuksesta etumatkustajan paikalle varoitettiin puutteellisilla merkinnöillä. Turvavyöt ovat lukittavissa turvaistuimen paikallaanpysymisen varmistamiseksi. Tästä ei kuitenkaan löytynyt ohjeita, joten turvavöiden lukitusominaisuutta ei hyödynnetty testissä. Molemmat lapset matkustivat turvavöillä kiinnitetyissä turvaistuimissa kasvot menosuuntaan. Turvaistuimet suojasivat muuten hyvin, mutta puolitoistavuotiaan niskaan kohdistui suuri kuormitus.

Törmäys jalankulkijaan

Superbin suoja jalankulkijoille oli todella surkea. Tulos oli nolla tähteä ja nolla pistettä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2003
 • Auton valmistaja:

  Skoda
 • Malli:

  Superb
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0/5 tähteä