Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Skoda Rapid 2012

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)

lasten suoja 39 pistettä (80 %)

jalankulkijatörmäys 25 pistettä (69 %)

turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Skoda Rapid sai tulokseksi 5 tähteä

Rapidin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet sekä turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Skoda osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Rapid sai sivutörmäyksessä täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä suoja oli monin paikoin hyvä ja rintakehän suoja oli riittävä. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Törmäystesteissä 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista ja Rapid sai täydet pisteet. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä estää tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä jäi ilman pisteitä. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella turvatyynyn ollessa kytkettynä pois päältä ei varoiteta riittävän selkeästi.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja ja sai täydet pisteet. Useimmissa lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa konepelti suojasi hyvin. Sen sijaa aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Kaikissa Rapid-malleissa on vakiona kuljettajan turvavyömuistutin ja alkaen valmistenumerosta 009068 (valmistenumeron kuusi viimeistä numeroa) myös etumatkustajan paikalla on turvavyömuistutin vakiovarusteena. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Skoda
 • Malli:

  Rapid
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  69%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%