Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Skoda Octavia 2004

etutörmäys 11 (69%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 27 pistettä
jalankulkijatörmäys 17 (47%)
Lasten suoja 37 (76%)

Octavian erittäin vahva kori suojasi matkustajia hyvin. Turvajärjestelmään kuuluvat yksivaiheiset etuturvatyynyt, etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet sekä sivuturvatyynyt. Auton lapsille tarjoama suoja oli yleisesti ottaen hyvä. Jalankulkijan suoja jäi vain aavistuksen kolmen tähden tuloksesta.

Etutörmäys

Korin muodon muutokset olivat törmäyksessä minimaalisia. Yksivaiheiset etuturvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet yhdessä vakaan korirakenteen kanssa suojasivat matkustajia hyvin: rasitus matkustajien rintakehää tai jalkoja kohtaan jäi vähäiseksi. Kuljettajan polvien osuminen kojelaudan joustamattomiin rakenteisiin aiheutti kuitenkin loukkaantumisvaaran molempiin polviin. Jalkatilan muodonmuutokset jäivät pieniksi, ja polkimien liike törmäyksessä oli hallittu.

Sivutörmäys

Octaviassa on ylävartaloa suojaavat istuimiin asennetut sivuturvatyynyt: täydet pisteet sivutörmäyksestä.

Lasten turvaistuin

Etumatkustajan turvatyyny on kytkettävissä pois päältä joko itse tai jälleenmyyjän toimesta. Turvatyynyn tila näkyy sekä keskikonsolista että mittaristosta. Turvatyynyn varoitusmerkinnät löytyivät irrotettavasta kaaviosta kojelaudan matkustajan puoleisessa päässä sekä tuulilasiin kiinnitetystä irrotettavasta tekstistä. Kumpikaan ei varoittanut lapselle aiheutuvasta hengen- ja loukkaantumisvaarasta asennettaessa turvaistuin selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle turvatyynyn taakse. Molemmat lapset istuivat Fair Bimbo Fix -istuimissa. Vanhempi lapsi istui kasvot menosuuntaan ja nuorempi selkä menosuuntaan. Istuimet oli asennettu ISOFIX-kiinnikkeille. Molempien lasten suoja oli hyvä, joskin kuormitus rintakehälle oli hieman tavallista korkeampi.

Törmäys jalankulkijaan

Sekä konepellin etureuna että puskuri suojasivat melko hyvin, ja konepellin suojaus oli hyvä sekä aikuisen että lapsen pään osumakohdalla: kaiken kaikkiaan kohtuullisen hyvä tulos Skodalta.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2004
 • Auton valmistaja:

  Skoda
 • Malli:

  Octavia
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä