Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Skoda Octavia 2001

etutörmäys 10 (63)
sivutörmäys 15 (83%)
kaikkiaan 25 (74%)
jalankulkijatörmäys 14 (39%)

Skoda teki muutoksia Octavian sivutörmäyssuojaan testin aikana, minkä johdosta sivutörmäystesti uusittiin. Vaikka jalkatilan muoto muuttui etutörmäyksessä, Octavian kori suojasi matkustajat hyvin. Etutörmäyksessä rintakehän kuormitus oli suuri sekä kuljettajalla että etumatkustajalla. Myös polvien ja säärien suojassa havaittiin puutteita.

Etutörmäys

Vaikka etuturvavyöt on varustettu esikiristimellä, näissä ei ole turvapysäyttimiä ja rintakehän kuormitus nousi suureksi sekä kuljettajalla että matkustajalla. Polviin ja reisiin kohdistui kojelaudan alapuolella kovien rakenteiden iskuja. Jalkatilan muoto säilyi pääsääntöisesti, mutta jalkatilan vasemmalla puolella havaittiin repeytynyttä metallia. Testiauton takaistuimen keskipaikalla oli kaksipisteturvavyö, jonka suoja on selvästi heikompi kuin kolmipistevyön.

Sivutörmäys

Sivutörmäystestin tulos oli kohtalainen, ottaen huomioon ettei Octavian vakiovarusteisiin kuulu sivuturvatyynyjä. Täyttä suojaa Octavia ei kuitenkaan anna, rintakehä osui B-pilariin ja pilarin tukemaan istuimen reunaan.

Lasten turvaistuin

Testissä käytettiin Römer Prince Universal –turvaistuimia. Vyönohjainten värit olivat kohdallaan, asennusohjeissa oli kuitenkin virhe. Skodan mukaan virhe korjataan hyvin pian. Etutörmäystestissä kolmivuotiaan pää kiihtyi liikaa ja sivutörmäystestissä kummankin testinuken pää jäi vaille suojaa. Matkustajan turvatyyny on lisävaruste. Kun se on käytössä, vain kaavio B-pilarissa ja tarra tuulilasissa varoittavat turvaistuimen sijoittamisesta etumatkustajan paikalle.

Törmäys jalankulkijaan

Aikuisten ja lasten päähän kohdistuvissa iskuissa Octavia suojasi jonkin verran, mutta puskuri ja konepellin reunat olivat vaarallisia.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2001
 • Auton valmistaja:

  Skoda
 • Malli:

  Octavia
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä