Skoda Kodiaq

aikuismatkustajien suoja 35,3 pistettä (92%)
lapsimatkustajien suoja 38,2 pistettä (77%)
jalankulkijan suoja 30,0 pistettä (71%)
turvavarusteet 6,5 pistettä (54%)

Skoda Kodiaq sai tulokseksi 5 tähteä

Skoda Kodiaqin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takamatkustajien paikoilla
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan rintakehän suoja oli vähäistä, mutta muut vartalonosat saivat hyvän tai riittävän suojan. Takamatkustajan vartalonosien suoja oli joko hyvää tai riittävää.

Sivutörmäystestissä Kodiaq suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka saama suoja oli riittävä.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli vähäistä. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta ja kuusivuotiasta simuloivien testinukkejen kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan lukuun ottamatta 10-vuotiaan testinuken niskaa, jonka suoja oli huono.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Ryhmän 0+ turvaistuimia ei voitu asentaa oikein takaistuimen reunapaikoille, eikä kolmannelle istuinriville tule asentaa turvaistuimia. Kaikki muut turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Jalankulkijan lantion suoja oli valtaosin hyvä.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa jalankulkijat ja toimi testeissä riittävän hyvin.

Turvavarusteet

Vakiovarusteena oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä onnistui estämään törmäykset lähes kaikissa tapauksissa maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Kuljettajan asettama nopeudenrajoitin kuuluu myös vakiovarusteisiin. Turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteena kahdella ensimmäisellä istuinrivillä ja lisävarusteena kolmannella istuinrivillä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Skoda
 • Malli:

  Kodiaq
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  71%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  54%
  100%