Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Skoda Fabia 2014

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (81 %)
lasten suoja 40 pistettä (81 %)
jalankulkijatörmäys 25 pistettä (69 %)
turvavarusteet 9 pistettä (69 %)

Skoda Fabia sai tulokseksi 5 tähteä

Skoda Fabian varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot edessä ja takana sekä sivuturvatyynyt edessä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sekä sivutörmäystestissä että sitä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän ja vatsan alueen saama suoja oli riittävä ja pään sekä lantion suoja oli hyvä. Etuistuimet antoivat hyvän suojan ja takaistuimet vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on lisävaruste ja se toimii taajamanopeuksilla. Koska järjestelmä ei ole vakiovaruste, sitä ei huomioitu arvostelussa.

Lapsimatkustajien suoja

Fabia sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta niskaan kohdistui hieman liian kovia voimia. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki muut turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu paitsi painoryhmän 2-3 istuimet turvavyökiinnityksellä keskipaikalle, jossa istuin oli epävakaa.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepellin etureunan antama suoja oli hyvä useimmissa testatuissa kohdissa, mutta paikoin mitattiin heikko suoja. Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja vaihteli hyvän ja vähäisen välillä. Suoja oli huono vain tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettama huippunopeudensäädin on lisävaruste. Sen odotetaan kuitenkin olevan useimmissa myydyissä Fabia-malleissa, joten se huomiotiin Euro NCAPin testeissä. Myös automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on lisävaruste ja sen toiminta maantienopeuksilla huomioitiin arvostelussa. Sen toiminta arvioitiin testeissä riittäväksi. Fabiaan ei ole saatavilla kaistavahtia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Skoda
 • Malli:

  Fabia
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  81 %
 • Lasten turvallisuus:

  81 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  69 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  69 %