Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Skoda Fabia 2007

Skoda Fabia sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta, kolme tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta sekä kaksi tähteä neljästä jalankulkijaturvallisuudesta.

Skoda Fabian varusteluun kuuluvat muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etuistuimissa on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet sekä turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten.

Etutörmäystesti

Ohjaamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. Kojelaudan rakenteet (kuten ohjauspylväs säätöineen ja hansikaslokeron kansi) aiheuttavat kuitenkin loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisiluille.

Sivutörmäystesti

Nukeista saatujen tulosten perusteella Fabia olisi saanut sivutörmäys- ja pylvästesteistä täydet pisteet. Sivutörmäystestissä auton takaoven lukko kuitenkin siirtyi ulompaan lukitusasentoonsa, mistä autolta vähennettiin yksi piste.

Lapsiturvallisuus

Fabia sai täydet pisteet puolitoistavuotiaan nuken suojasta etu- ja sivutörmäystesteissä. Sivutörmäystestissä kolmivuotiaan nuken turvaistuin pyörähti siten, että nuken pää ei pysynyt istuimen suojassa, jolloin pää oli altis iskeytymään korin rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois turvatyynyn asentamista varten. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selvä. Niissä autoissa, joissa tuota kytkintä ei ole, turvatyyny voidaan kytkeä pois jälleenmyyjällä. Turvaistuimen asentamisesta etuistuimelle ilman, että turvatyyny on kytketty pois käytöstä, ei varoitettu riittävän selkeästi. Takaistuimen reunapaikkojen Isofix-kiinnikkeet oli merkitty epäselvästi.

Turvavyömuistutin

Skoda Fabiassa on turvavyömuistutin etuistuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Fabia sai täydet pisteet puskurinsa jalankulkijan säärille tarjoamasta suojasta. Konepeiton etureuna sen sijaan ei saanut lainkaan pisteitä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Skoda
 • Malli:

  Fabia
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä